"BELEDİYEMİZ AYAKTA DURUR POZİSYONDADIR" - Lefke Belediyesi

"BELEDİYEMİZ AYAKTA DURUR POZİSYONDADIR"

"BELEDİYEMİZ AYAKTA DURUR POZİSYONDADIR"

"BELEDİYEMİZ, PERSONELİMİZDEN DAHA FAZLA VERİM ALIYOR"

Birçok belediyede çalışan personelin haklarını alamadığı ve türlü sorunlarla boğuşulduğu bilinirken, 50 milyon TL borçla devralınan Lefke Belediyesi'ndeki mevcut mali durumu Belediye Başkanı Aziz Kaya'ya sorduk. 

Lefke Belediyesi'ni 50 milyon TL ile devralan Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, belediyenin şu anki mevcut durumu ve personelin hakları ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. 2014’ün Temmuz ayında görevi devralmasıyla, 2012’nin bayramlık hakkını ve 1 Mayıs ödeneğini almayan, ayrıca 2011 yılından kalma ek mesai ödenekleri ödenmemiş olan personeli, daha verimli çalıştırabilmek için, ilk etapta bunların tümünü tamamladıklarını anlattı.

"PERSONELİN YILLARCA İAŞE YARDIMLARI ÖDENMEDİ"

14 Ocak’tan itibaren de, personelin güncel sigorta yatırımlarının ödenmeye başladığını belirten Aziz Kaya, "bu aydan sonra son geçen yasa ile belediyelerin devlet katkısı artırıldı ve belediyeler artık bu yatırımları yapmak zorundadır. Eğer yapılmazsa, Maliye, o miktarları ilgili daireye aktaracak" dedi. Öte yandan, Toplu sözleşmede imzalanmasına rağmen, personele İaşe Yardımı'nın yıllarca ödenmediğini belirten Başkan Aziz Kaya, çalışanlara bunun gibi tüm haklarının verilmesiyle işe başladıklarını anlattı.

"BELEDİYEMİZ AYAKTA DURUR POZİSYONDADIR"

50 Milyon TL borçla devralınan belediyenin şuan ki mevcut mali durumunu sorduğumuz Başkan Aziz Kaya, "Belediyemiz, mevcut mali durumuyla ayakta durur pozisyondadır" dedi. Belediyenin geçmişten kalma büyük miktardaki borçları ile ilgili ise Belediye Başkanı Kaya şu bilgileri verdi:

"Yapılandırmaya gidilecek"

"Geçmişten kalan büyük miktarda borçlar var. Bunlar da, Sigorta, İhtiyat sandığı ve Vergi Dairesi’ne olan borçlardır. Bunlarla ilgili de Meclis’te olan bir yasa var. Tüm belediyelerle ilgilidir ve sonuçlanmasıyla, uzun vadede ödenmesi noktasında, yapılandırmaya gidilecek.

Devraldığımızda toplam borç, 50 milyon civarındaydı. Usulsüz olarak ileri tarihli yazılmış borçlar vardı. 2016’nın Aralık ayına kadar yazılmış çekler vardı. Bu nedenle, devraldığımızda 2 ay devlet katkısını alamadık. Buna rağmen, o aylarda dahi kendi öz kaynaklarımızla personelimizin maaşlarını zamanında ödemiş ve sorunları çözülen personelimizden daha fazla verim alınmaya başladık" diye ekledi.

Okunma 2983 defa


Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi

Kıbrıs Tüp Bebek Hastanesi