Sosyal Hizmetler Birimi 2021 yılı Faaliyet Raporu

SOSYAL HİZMET BİRİMİ 2021 YILI FAALİYET  RAPORU

· 41 kişiye hastaneye ulaşımı hizmeti verilmiştir.

· 463 kişiye ilaç temini hizmeti verilmiştir.

· 528 kişiye kuaför-berber hizmeti verilmiştir.

· İlçemizde ikamet edip 65 yaş ve üstü olan 866 bireye doğum gününde çiçek gönderilmiştir.

· Aşı için ilçemizdeki 65 yaş ve üstü bireylerin listeleri hazırlanmıştır. (Ocak 2021)

· 65 yaş ve üzeri kişiler ile 55-65 yaş arası kronik hastalığı olan kişilerin aşılama merkezinde görevli hekime iletilmek üzere aşı talep listesi kaydı oluşturulmaya başlanmıştır. (Şubat 2021)

· İlçemizde ikamet eden gıda yardımı yapılacak kişilerin listeleri hazırlanmıştır. (Mart 2021)

· Gıda yardımı listesinde yer alan kişilerin paketleri hazırlanarak dağıtılmıştır. (Mart 2021)

· 65 yaş ve üzeri kişiler ile 55-65 yaş arası kronik hastalığı olan kişilerin aşı talep listesi kaydına devam edilerek her hafta Cengiz Topel Hastanesi’ne gönderilmiştir. (Mart 2021)

· 65 yaş ve üzeri kişiler ile 55-65 yaş arası kronik hastalığı olan kişiler için tuttuğumuz aşı talep listeleri kayıtları yapılmak üzere Sağlık Bakanlığı çağrı merkezine gönderilmiştir. (Nisan 2021)

· Aşı için yaş sınırının 50’ye düşmesiyle 50 yaş ve üzeri kişiler için aşı talep listesine devam edilmiştir. (Nisan 2021)

· Lefke ilçesinde ikamet edip aşılanmak isteyen yatalak hastaların listesi oluşturularak kayıtları yapılmak üzere Sağlık Bakanlığı Çağrı Merkezine gönderilmiştir. (Nisan 2021)

· Yeşilırmak muhtarı ile görüşülerek çağrı merkezine gönderilmek üzere köydeki aşı talebi olan kişilerin listesi oluşturulmuştur. (Nisan 2021)

· İlçemizde ikamet eden ve aşı talebinde bulunan 19 yatalak hasta Lefke Sağlık Merkezi iş birliğiyle aşılanmıştır. (Nisan 2021)

· Sivil Savunma Teşkilatı iş birliğiyle ilçemizde ikamet eden ihtiyaçlı 350 kişiye belediye personeli ile birlikte iftar yemeği dağıtılmıştır. (Mayıs 2021)

· Ramazan Bayramı dolayısıyla ihtiyaçlı 150 kişiye belediye personeli ile birlikte gıda paketi dağıtılmıştır. (Mayıs 2021)

· Cengiz Topel Hastanesi’nden talep edilen tekerlekli sandalye, yürüme güçlüğü olan ihtiyaçlı 1 kişiye teslim edilmiştir. (Mayıs 2021)

· İlçemizde hayır kurumu olarak hizmet veren İyilik Durağı’na ait olup Lefke Sosyal Hizmetler Dairesi’nde muhafaza edilen buzdolabı belediyemiz tarafından Güzelyurt’taki ihtiyaçlı bir kişiye teslim edilmiştir. (Mayıs 2021)

· Daha önce listesini oluşturduğumuz aşı talep eden yatalak hastaların aşılanması için Lefke Sağlık Merkezi’ne destek verilmiştir. (Mayıs 2021)

· Taşpınar köyümüzde çıkan vakaları tespit etme amaçlı PCR testi yaptırmak isteyen bireylere hastane ulaşımı hizmeti verilmiştir.(Ağustos 2021)

· Lefke Sağlık Merkezi ile görüşülerek 1 kişinin evde aşı olması sağlanmıştır. (Ağustos 2021)

· Lefke Sağlık Merkezi sağlık ekibinin Yeşilırmak’a gitmesi için ulaşım sağlanmıştır. (Ağustos 2021)

· Belediyemiz adına ilçemizdeki kreş ve okullara maske ve dezenfektan malzemeleri teslim edilmiştir.(Eylül 2021)

· Lefke Sağlık Merkezi sağlık ekibinin Yeşilırmak’a gitmesi için 3 kez ulaşım sağlanmıştır. .(Eylül 2021)

· Lefke Sağlık Merkezi ile iş birliği içinde 5 kişinin evde aşı olması sağlanmıştır. (Eylül 2021)

· Lefke Sağlık Merkezi-Eczane çalışanlarının ilaç alımları için Ecza Deposu’na ulaşımları sağlanmıştır. (Eylül 2021)

· 1 kişiye berber hizmeti için ulaşım sağlanmıştır. (Eylül 2021)

· Lefke Sağlık Merkezi ile iş birliği içinde 13 yatalak bireyin evde aşı olması sağlanmıştır.(Kasım 2021)

· 1 kişiye berber hizmeti için ulaşım sağlanmıştır. (Kasım 2021)

· 1 kişiye berber hizmeti için ulaşım sağlanmıştır.(Aralık 2021)

· LAÜ Sosyal Hizmet Bölümü öğrencisi 20 öğrencinin birimde staj yapması sağlanmıştır.