VASIF PALAS BİNASI MADEN MÜZESİ OLUYOR - Lefke Belediyesi

VASIF PALAS BİNASI MADEN MÜZESİ OLUYOR

VASIF PALAS BİNASI MADEN MÜZESİ OLUYOR
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Eski Eşerler ve Müzeler Dairesi Müdürü Nazım Ced ve uzman ekibi ile birlikte Lefke Maden Müzesi’nin yapılacağı Vasıf Palas binasında incelemelerde bulundu.
Lefke Belediyesi ile birlikte yapılan protokol sonrasında restorasyon çalışmalarının tamamlandığını belirtti. İç dekorasyon ile ilgili çalışmaların başlanacağı dönemde yaşanan hükümet değişimi ile bu çalışmaların yarım kaldığına vurgu yapan Bakan Ataoğlu, “Tekrar göreve gelmemizle birlikte, 2017 yılında başlattığımız çalışmaları kaldığı yerden devam ettirmek için çalışmalarımıza hız verdik. Başta Eski Eserler ve Müzeler Dairemiz personeli ve Lefke Belediyesi bu çalışmaların içerisinde bire bir yer aldılar. Ortaya koyduğumuz çalışmalarla çok kısa süre içerisinde tamamlanarak, Lefke İlçemize yeni bir müze kazandırmış olacağız” dedi.
Müzenin yapımında, iç dekorasyonunun geliştirilmesinde emeği geçen başta Eski Eserler ve Müzeler Dairesi personeli ile Lefke Belediyesi ile katkı koyan herkese teşekkür eden Bakan Ataoğlu, “Bir önceki Turizm ve Çevre Bakanı görevinde bulunduğum sırada, her ilçeye bir müze açma projemizi ortaya koymuştuk. Bu kararlılığımız devam etmektedir. Bnu kararlılıkla, ülkemize gelecek olan turistlerin, her ilçede gidebilecekleri, o ilçenin özelliklerini,, kültürünü ve tarihini en güzel şekilde öğrenebilecekleri yerler oluşturarak, özellikle turistlerin esnafla daha iç içe olabilmelerine olanak sağlamaktır” dedi.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, en kısa süre içerisinde Lefke Vasıf Palas Müzesi’nin hizmete gireceğini belirterek “Haziran ayı ile birlikte çift PCR ve çift aşılama koşulu ile ülkeye gelmesi planlanan turistlerin, turizme kazandırılan böylesi yeni müzelerle birlikte, bölge esnafına da büyük katkı sağlayacağı inancındayım” dedi.
Lefke İmar Planı.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Vasıf Palas’taki incelemeri sırasında yaptığı açıklamasıdna ayrıca Lefke imar planı ile ilgili de bilgi verdi.
Bakan Ataoğlu, “yine 2017 yılında, Lefke Belediyesi ile imar planı çalışmaları başlatmıştık. İmar Planı çalışmalarımızın da son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Pandemi dolayısıyla, halkın katılımı toplantılarının yapılamadığına işaret eden Bakan Ataoğlu, “Son günlerdeki vaka sayılarının düşük seyretmesi nedeniyle, Sağlık Üst Kurulu ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesinde, Ramazan Bayramı sonrasında düzenlenecek Halkın Katılımı toplantısı ile birlikte, Lefke İmar Planı hayata geçmiş olacak” dedi.
Amacımız CMC bölgesinin Lefke’ye kazandırılması...
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, CMC ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler vererek, daha önceki Turizm ve Çevre Bakanlığı görevinde bulunduğu süre içerisinde, Boğaziçi Üniversitesi ile yapmış oldukları çalışmaları anımsatarak, “Boğaziçi Üniversitesi ile CMC maden alanının temizlenmesi ile ilgili olarak gerçekleştirmiş olduğumuz çalımalar ve ardından yapılan sözleşmenin kısa süre önce mahkemelik olması üzüntü vericidir. Amacımız CMC maden alanının istenilen seviyeye gelerek, topluma kazandırılmasıdır. Bu süre içerisinde Bakanlık olarak bizler üzerimize düşen çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Aziz Kaya; “Bir irade ortaya konulduğu zaman, olabiliyormuş”
Lefke Belediye Başkanı Aziz kaya’da yaptığı konuşmasında, Lefke İlçesi’ne bu müzenin kazandırılmasında irade ortaya koyan Bakan Fikri Ataoğlu’na teşekkür ederek, “Bir irade ortaya konduğu zaman, demek ki olabiliyormuş. Bu nedenle, Bakan Fikri Ataoğlu ve personeline İlçe adına teşekkür ediyorum” dedi.
Yarım kalan bir projenin kısa süre içerisinde tamamlandığına dikkat çeken Kaya, müze içerisinde sergilenecek olan malzemelerin yerleştirilmesi ile birlikte, müzenin hayata geçeceğini belirtti.
Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya konuşmasında Lefke İmar planı ile igli de bilgi vererek, “İmar Planı çalışmaları da uzun bir süredir kesintiye uğramasına rağmen, Turizm ve Çevre Bakanlığı görevine gelir gelmez ortaya iradfe koyarak, çalışmaların yeniden sürdürülebilmesine katkı koyan Bakan Ataoğlu’na teşekkür etmek istiyorum” dedi.
Aziz Kaya, Haziran ayı içerisinde halkı bilgilendirme toplantısının gerçekleştirilmesi ardından geriye kalan işlemlerin tamamlanacağını belirterek, Lefke İmar Planı’nın tamamlanacağını belirtti.
Okunma 1862 defa


Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi

Kıbrıs Tüp Bebek Hastanesi