Lefke Hurma Festivali 5 Kasım’da

Lefke Hurma Festivali 5 Kasım’da

Lefke Turizm Derneği ve Belediye’nin işbirliğiyle bu yıl 8’ncisi düzenlenecek Hurma Festivali 5 Kasım Pazar günü yapılacak.

Lefke Turizm Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, hurmanın tanıtılması, üreticilerin desteklenmesi ve Kıbrıs kültürünün yaşatılması amacıyla gerçekleştirilecek festival, saat 10.00’da kortej yürüyüşüyle başlayacak.

Lefke Bandabuliyası’nda ( Kapalı Pazar) gün boyu devam edecek festivalde, Uluslararası Lefke Sanatçılar Buluşması ve Sevgi Duvarı adıyla sergiler açılacak, Cittaslow Seferihisar ve Cittaslow Lefke ilçesindeki üreten kadınlar buluşması yer alacak, hurmacıların hurma ağaçlarına tırmanma gösterileri düzenlenecek.

Hurma dalına yasemin dizme ve hurma macunu yapımı yanında halk dansları gösterilerinin, genç yetenekler konserinin yer alacağı festival kapsamında, rehber eşliğinde Lefke tanıtım turu da düzenlenecek.

“Cittaslow – Sakin Şehir Lefke Sizi Çağırıyor” sloganıyla düzenlenecek festivalin açılışını, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş ve Dünya Fitness Şampiyonu olan Lefke ilçesi çocukları yapacak.

Lefke Hurma Festivali, Eril Cambaz’ın final konserinin ardından saat 20.00’de Lefke AKM’de İsmail Kaşot yönetiminde Lefke Kültür ve Sanat Derneği’nin vereceği TSM konseri ile sona erecek.

Okunma 7826 defa


Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi

Kıbrıs Tüp Bebek Hastanesi