Lefke Belediyesi ve Lefke Turizm Derneği işbirliği ile yürütülen Avrupa Birliğinin Kıbrıs Türk Toplumuna Yardım Programı altında ''Toplum kalkınması hibe programı kapsamında'' uygulanan ''Trigerring sustoinable Development Action '' projesi kapsamında restorasyonu tamamlanan ''Acendu Çeşmesi''.

Bir değerimizi daha, geleceğe taşıma yolunda emek veren herkese teşekkürler.

Acendu Çeşmesi: Kıbrıs’ın Venedik idaresinde olduğu 15-16. asırlara ait bir pınar suyudur. Kasabanın doğusunda, Lefke Deresi ile Lağuna Dağı yamaçları arasında bulunan bu suyun, Cento isimli bir Venedikli komutan tarafından bulunduğu ve onun adına hitaben Çento’nun suyu- Aqua De Cento- diye isimlendirildiği ancak zamanla halk dilinde Acendu şeklinde yayıldığı kabul edilmektedir.